El 21 de març vam celebrar, conjuntament amb l’Stucom, les Jornades Tecnològiques. Es tracta d’un dia on els alumnes d’informàtica assisteixen a un seguit de tallers i de xerrades que toquen aspectes que no entren als temaris oficials dels cicles: programació de videojocs, identitat digital, legalitat a la web, … Els organitzadors mirem de portar gent del món de l’empresa que donin un punt de vista pragmàtic i professional a les activitats. L’objectiu principal és que els alumnes amplïin el seu horitzont acadèmic i vegin què hi ha més enllà dels mòduls del seu cicle formatiu. I que gaudeixin d’un dia amb un ambient més distès, amb un contacte proper als conferenciants i coneixent alumnes d’altres grups.

Els alumnes de segon curs de CSI, de grau superior, van passar la jornada a l’Stucom. Van assistir a tres conferències, una sobre seguretat a la banca electrònica, una altra sobre la infrastructura de xarxa a un Data Center i una tercera sobre la identitat digital i com protegir-la. Diuen els alumnes que els van agradar molt les tres, especialment la darrera, a càrrec d’una executiva d’una empresa que es dedica a coses com netejar la reputació digital dels seus clients o col·laborar amb la policia per desmuntar notícies falses a la xarxa. Els alumnes van sortir encantats de la jornada.

Igualment interessant va ser la jornada desenvolupada al CESF. Els alumnes de primer de CSM, de grau mitjà, van fer dos tallers pràctics destinats a descobrir com treballen els programadors de videojocs, una de les àrees de la informàtica més atractiva pels alumnes. Un dels tallers va consistir en veure com es treballa amb Unity, plataforma molt utilitzada per fer jocs d’ordinador; els alumnes van crear una nau espacial amb moviments i algunes accions com disparar làsers i es van fer una primera idea de com s’hi treballa. En el segon taller, van fer una activitat similar però programant a la plataforma de mòbils Android.

Els alumnes de segon de CSM i els de primer de CSI van fer també el taller de Unity, però com a segona activitat van assistir a una conferència sobre la propietat intel·lectual a internet. Va ser una xerrada molt dinàmica, amb molta participació dels alumnes, que van descobrir que no tot s’hi val al caòtic univers digital.

En definitiva, la jornada va ser un èxit, tant al CESF com a l’Stucom, i es van acomplir sobradament els objectius que ens havíem plantejat. Menció especial a l’esmorzar que vam fer en grup, que també va estar més que bé.

Ara, a fer balanç i a començar a pensar en les jornades de l’any que ve.

Martin Rolando