Aquests 11 estudiants, t'expliquen la seva experiència d'estudiar un cicle formatiu o programa de formació i Inserció en el CESF
Escolta cadascuna de les seves experiències, ja que són vivències en primera persona. Segur et poden ajudar a decidir també el teu futur professional. Si tens algun dubte contacta amb nosaltres.

Experiències CESF

Cicle Formatiu de Grau Superior en Dietètica i Nutrició

Professora: Amaya Benaul

Sóc Amaya, la professora de l'assignatura d'alimentació equilibrada que és farà dins el cicle de dietètica i nutrició.

La finalitat d'aquest cicle formatiu, és donar sortida als alumnes que acaben el CFGM de Cures auxiliars d'infermeria (de la branca de sanitat).

Què destacaries del cicle formatiu?

Es faran diferents crèdits on hi haurà alimentació equilibrada, anàlisi dels aliments, microbiologia i dietoteràpia. El crèdit de dietoteràpia intenta per mitjà de l'alimentació millorar les patologies de les persones. Hi haurà una part de laboratori microbiologia i control dels aliments.

I dins de les assignatures d'alimentació equilibrada i dietoteràpia també es realitzaran tallers de cuina.

El cicle va enfocat a tots aquells que vulguin obtenir estudis de grau superior, per després poder accedir a l'àmbit universitari, dins de les carreres que formen part de l'àrea de salut. També per a totes aquelles persones que vulguin aprendre com tenir hàbits saludables i ajudar a altres tipus de pacients.

Què destacaries de les pràctiques?

Les pràctiques es realitzaran durant el segon any, es podran realitzar en cuines hospitalàries o fent de dietista en càterings. També en llocs on es faci consulta de dietètica i nutrició, i pràctiques a nivell d'herboristeria.

Què destacaries de l'Erasmus?

Es podrà participar en projectes de diferents països. Aquests projectes serveixen per fer pràctiques a l'estranger. El moment per a fer-ho serà al final del primer o segon curs. Per a poder participar amb garanties, es va decidir incloure l'assignatura d'anglès.

Què creus que podria sorprendre als alumnes d'aquest cicle formatiu?

Una cosa que sorprendrà és que la gent pensa que la nutrició i la dietètica són coses molt fàcils, i veuran que cal tenir en compte molts conceptes.

Una dieta no serveix per a tots, cal personalitzar-la, tenint en compte l'activitat de la persona, el sexe, les patologies que tingui associades, els gustos de la persona, el poder socioeconòmic, etc.

Cicle Formatiu de Grau Superior en Administració i Finances

Estudiant: Pol González

Vaig fer Batxillerat i un any a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Em van parlar bé d'aquest centre (CESF). La ubicació va ser un punt positiu (prop de la diagonal).

Em permet compaginar la feina amb els estudis d'Administració i Finances. M'han agradat els professors i les assignatures. L'ambient a classe és molt positiu i entre tots ens ajudem.

En les pràctiques estic normalment en l'àrea de recursos humans: introdueixo albarans, faig coses fàcils en un primer moment i més complexes més tard. També faig inventari. Cada dia arribo a casa content, i està sent una experiència positiva.

Les assignatures del Cicle Formatiu d'Administració i Finances que porten més hores són comptabilitat, costos i gestió financera. També són les més dinàmiques (fem pràctiques) i divertides. La que més m'agrada és la de recursos humans.

Comentar del Cicle Formatiu la sortida que hem fet a la Borsa de Barcelona. És interessant aprendre sobre les accions  i la compra-venda d'accions. Una altra sortida va ser a Amazon, i va ser molt productiva la visita. Vam veure des que arriba un producte fins que surt.

En el futur m'agradaria arribar a una gran empresa, per poder progressar dins de la mateixa.

 

Cicle Formatiu de Grau Superior en Comerç Internacional

Estudiant: Carlota

Vinc de Batxillerat, estic en segon curs del Cicle Formatiu de Comerç Internacional i l'any que ve estudiaré International Business a la Universitat.

Em van venir a fer una xerrada a l'escola sobre els graus superiors i vaig trobar la llum. La primera opció que vaig posar va ser la del CESF.

Del CESF destacaria 3 coses, la primera el tracte amb els professors, la segona la classe que m'ha tocat és una pinya i la tercera els viatges (el port de Rotterdam, un cas pràctic a Gènova, Anvers i Gant a veure un altre port) .

De Erasmus vaig anar a Dublín al World Trade Center, el meu dia a dia era al matí anar a treballar de 9 a 5 (amb descans d'1 a 2). La meva feina era fer estudis de mercat, fidelitzar clients i treballar amb bases de dades. El guai de les pràctiques és coincidir amb gent d'altres països: Tailàndia, Hong-Kong, Estats Units, França, etc.

Això em va ajudar a deixar-me anar en anglès, a conèixer altres cultures, menjars i altres formes de viure.

De cara al futur, una cosa que segur faré són els estudis d'International Business a la UAB.

D'aquí a uns anys m'agradaria treballar en una multinacional perquè m'agrada viatjar i conèixer altres cultures.

 

Cicle Formatiu de Grau Superior en Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa

Estudiant: Àlex Borbalàs

Vaig fer el Cicle Formatiu de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, i actualment estic fent el Cicle Formatiu d'Administració de Sistemes i Xarxes. Com vinc de fora de Barcelona (Igualada) el transport és molt important per a mi, i la ubicació del CESF és molt cèntrica a Barcelona.

El que destacaria més és la comunicació amb el professorat, és idònia i molt familiar. La responsable de les pràctiques em va buscar unes pràctiques a prop de casa meva, ja que l'hi vaig demanar.

A l'empresa on feia les pràctiques, donàvem suport als usuaris tant empreses com particulars amb servei remot. Cada dia era un repte i aprenies coses noves.

A la part principal del Cicle Formatiu hi ha programació, gestió de base de dades, aplicacions web, programació de pàgines web, administració de servidors tant Windows com Linux.

De cara al futur m'agradaria treballar, però no descarto estudiar a la Universitat, ja que tinc prop la Universitat d'Igualada i m'agradaria fer el Grau d'Informàtica.

El tipus d'empresa en la qual m'agradaria treballar, seria un tipus mitjà d'empresa.

 

Cicle Formatiu Grau Superior d'Educació Infantil

Estudiant: Carla Folch

Estic cursant el segon any de Cicle Formatiu d'Educació Infantil, vinc del Batxillerat i la meva idea és anar a la Universitat quan finalitzi el Cicle Formatiu. Vull ser psicòloga i vull dirigir-me cap a la psicologia infantil.

Del CESF destacaria el bon ambient que hi ha, tant amb professors com entre companys. També destacaria l'experiència que he viscut en les pràctiques que he fet a la "llar d'infants", i que gràcies a aquestes pràctiques he aconseguit el meu primer treball allà mateix.

El dia que recordo més emocionant en les pràctiques, és el primer dia que un nen em va cridar pel meu nom, em va fer molta il·lusió i recordo aquell dia amb molt afecte.

Quan vaig entrar al Cicle Formatiu d'Educació Infantil, pensava que anava a ser molt teòric, com va ser el batxillerat, i m'he trobat tot a l'inrevés, dinàmic i amb moltes pràctiques.

En el Cicle Formatiu treballem des del primer moment l'afectivitat cap als nens (tot el relacionat amb el tema socioafectiu), dinamitzar els grups i metodologies de joc.

L'avantatge d'un Cicle Formatiu és que surts amb un títol, i amb l'experiència de les pràctiques. Un Cicle Formatiu t'omple d'experiència.

En un futur quan hagi acabat la Universitat em veig com Neuropsicòloga Infantil, ja que seria el meu treball ideal.

 

Cicle Formatiu de Grau Superior en Màrqueting i Publicitat

Estudiant: Guillem Agustí

Vinc d'estudiar un Batxillerat i un grau de gastronomia. Sóc del mateix barri que el centre CESF (les corts, Barcelona).

Del CESF destacaria dues coses, la primera els companys de classe, crec que és important tenir una bona convivència i això t'aporta un cert grau de rendiment acadèmic, i com a segona destacaria la capacitació dels professors i el suport que t'ofereixen.

Estic fent les pràctiques del Cicle Formatiu en Màrketing en una empresa que té una plataforma que es diu disJob (Portal d'ocupació per a persones amb discapacitat).

A l'empresa és molt important la part de màrqueting digital, és la que està portant més pes en el món del màrqueting. Dins de l'empresa estic gestionant les xarxes socials, els correus dels candidats que s'apunten a les nostres ofertes, etc. Cada dia aprenc una cosa nova, i això em fa sortir content de les pràctiques.

Respecte a l’Erasmus, et fa madurar com a persona i com a professional.

Del Cicle Formatiu destacaria que aprens moltes eines, i també al fet que siguis responsable i constant.

A nivell de contingut del Cicle Formatiu de Màrqueting i Publicitat, les assignatures que més m'agraden són: relacions públiques, disseny i màrqueting digital (SEO, SEM, google analytics, xarxes socials, etc.).

Veig el meu futur en la mateixa empresa que estic treballant. També m'agradaria muntar alguna cosa relacionada amb el màrqueting, i que el combini amb gastronomia o esport.

 

Cicle Formatiu de Grau Superior en Integració Social

Estudiant: Laia Lázaro

Estic estudiant el Cicle Formatiu Superior d'Integració Social i vaig accedir des del Cicle Mitjà d'Atenció a les Persones en Situació de Dependència. La meva idea en un futur és estudiar educació social a la Universitat i complementar-lo amb una feina.

El que destacaria d'aquests quatre anys al CESF, són les amistats que he fet, els professors i les pràctiques, perquè m'han obert un món que no coneixia.

El que més m'agrada dels professors és que et tracten d'una forma natural, estan pendents que facis un bon curs acadèmic, i si necessites ajuda t'ajuden, hi ha un tracte molt proper.

Les pràctiques són una forma de complementar el que t'ensenyen en el Cicle Formatiu, i portar-lo a la pràctica.

Amb les pràctiques et trobes de cara amb les dificultats que té la gent i et permet d'una manera més humana poder sentir el que senten i poder-los ajudar.

El dia que m'ha quedat gravat dins el cor, va ser el primer dia que vaig començar les pràctiques, perquè em vaig adonar que estava fent el que jo volia i sentia de veritat.

En el Cicle Formatiu fem assignatures del tipus mediació comunitària, inserció sociolaboral, diversitat funcional, etc.

Els dies més interessants en el centre són les Jornades Soci Sanitàries, diferents Fundacions i Associacions vénen a explicar el seu treball en el món i et donen informació sobre les ONG's que hi ha.

M'agradaria millorar la imatge de la gent del carrer i posar el focus en la prevenció, ensenyant la gestió dels sentiments.

 

Cicle Formatius de Grau Mitjà en Sistemes Microinformàtics i Xarxes

Estudiant: Marc Gayete

Vinc de l'ESO, i vaig fer el primer any en una altra escola, el segon curs del Cicle Formatiu de Sistemes Microinformàtics i Xarxes ho faig aquí al CESF. Després faré el cicle superior (Administració de Sistemes Informàtics i Xarxes) i en cas que m'ho tregui escolliré anar a la Universitat o treballar.

Vaig canviar de col·legi per que el professorat que hi havia no era el més adequat. Em va agradar d'aquest centre (CESF) que hi hagués més d'un professor. Vaig venir a veure les portes obertes, i l'opció d'Erasmus em va fer decidir. Els professors saben molt més del que sembla, i t'ajuden en qualsevol problema que tinguis.

El que trobo més interessant de l'Erasmus és la possibilitat de poder anar a una empresa estrangera a aprendre anglès i un ofici. També és interessant l'experiència que estiguis sol en un país estranger.

El meu nivell d'anglès millorarà molt per que hauré de parlar amb la gent. En un futur m'agradaria treballar en una empresa en el sector de la ciberseguretat.

Recomanaria el Cicle Formatiu de Sistemes Microinformàtics i Xarxes a les persones que realment li agradi la informàtica, i si pot ser en aquest centre ja que t'ofereixen fer un Erasmus i el tracte personal.

 

Cicle Formatiu de Grau Mitjà Cures Auxiliars d'Infermeria

Estudiant: Carlota Renau

Vaig començar fent Batxillerat, però no em va agradar molt i vaig mirar un altre camí que era el Cicle Formatiu de Cures Auxiliars d'Infermeria que permet compaginar estudis amb treball.

En aquest col·legi (CESF) els professors són molt pròxims, hi ha molta relació i molta confiança, transmetent que sempre estan aquí per a tu.

No m'esperava que les pràctiques m'agradessin tant, tenia por perquè no tenia experiència laboral. T'ensenyen com és el món laboral. Faig les pràctiques a l'Hospital de nens (estic en l'equip d'urgències) i m'agraden molt.

M'encanta ajudar les persones i als nens. Sembla mentida que des de petits poden tenir certes malalties.

Em vaig apuntar al Cicle Formatiu de Cures Auxiliars d'Infermeria, perquè m'agrada ajudar la gent i millorar la seva qualitat de vida. Faré l'Erasmus durant un mes a Itàlia, seran unes pràctiques en ambulàncies.

Per a mi ha estat la millor decisió que he pres el fer aquest Cicle Formatiu, m'encanta.

Tinc com a objectiu fer el grau superior, i en un futur anar a la Universitat, i aconseguir treballar si pot ser en un Hospital de pediatria

 

Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Atenció a Persones en Situació de Dependència

Estudiant: Berta Azkarate

Vaig fer l'ESO, i el primer any de Batxillerat. M'agradaria fer després el Cicle Superior d'Integració Social. En aquest Cicle Formatiu d'Atenció a Persones en Situació de Dependència, t'ensenyen com cuidar a persones majors.

Cal saber tots els serveis que hi ha dins dels ajuntaments i serveis socials (centre de dia, residència, servei a domicili, etc) i com funciona cadascun. També hem estudiat atenció sanitària. Cal entendre com funciona el cos humà. Les patologies que pot tenir la gent gran i com tractar-les.

Per exemple, una persona amb discapacitat física, cal saber com moure-la perquè ningú es faci mal.

Quan vaig decidir fer aquest Cicle Formatiu vaig mirar en un centre de Sarria i aquest del CESF, em vaig decidir pel CESF pel tema de l'Erasmus.

Els professors es preocupen més per tu i són més "simpàtics".

Vaig fer l' a Londres. Va ser una experiència, l'estar en un altre país i conèixer una altra llengua. En un futur m'agradaria treballar en un centre de desintoxicació.

 

Cicle Formatiu de Grau Mitjà en d'Activitats Comercials

Estudiant: Daniel Adolfo

Vinc de l'ESO, la meva primera opció sempre va ser el Cicle Formatiu d'Activitats Comercials.

Del CESF destacaria l'ambient. Els professors fan que les classes siguin més suportables.

En ser el CESF un centre més petit, et sents en família. També destacaria l'ambient i les classes que et donen en anglès (en el nostre cas, el professorat sempre et parla en anglès enfocat a tècnic de vendes).

Pel que fa a les pràctiques, ara les estic fent en Inditext a Zara Home, i la veritat és que és una experiència d'allò més emocionant. El nivell i ritme de treball és bastant alt. El personal d'Inditex t'ajuda, et diu el que has de fer i et donen consells.

El que més m'agrada d'aquestes pràctiques és l'ambient. Entro a les 3 i mitja, i surto a les 7 i mitja, m'agradaria estar més però no es pot.

En aquest segon any del Cicle Formatiu d'Activitats Comercials, destacaria que hem de crear la nostra pròpia empresa. Cal saber que has de oferir al client, al públic, que veus, que cal dins d'una certa zona, etc.

La meva idea és acabar aquest Cicle Formatiu, fer el grau superior, anar a la Universitat i buscar feina fent publicitat per a grans empreses.

M'agradaria treballar per al Barcelona, ​​Nike o Coca-Cola.

El que vull és vendre a la gent felicitat, i donar-los el que demanen.

 

PFI Auxiliars de Muntatges i Manteniment de Sistemes Microinformàtics

Estudiant: Laura Gabriel

Vinc de Programa de Formació i Inserció (PFI), i ara estic fent el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, després vull fer el Grau Superior d'Administració de Sistemes i Xarxes (ASIX).

M'agradaria treballar com informàtica d'una empresa.

En les pràctiques, m'agradava resoldre els dubtes i els problemes que tenien els treballadors amb els ordinadors i els servidors, si volien canviar de dades d'un ordinador a un altre, etc.

En un despatx d'advocats que tenien problemes amb ordinadors, vaig haver de fer-ho jo gairebé tot: configuració de comptes, connexió d'ordinadors, etc.

El que em va agradar d'aquest curs és que ens van donar l'oportunitat de fer l'Erasmus en una empresa de Londres. Era treballar 8 hores al dia durant un mes i mig.

En el grau mitjà, pots fer en segon pràctiques i Erasmus. L'ambient a la classe és bo.